Alanya under corona

Vinteren er startet i Alanya. Vejret kan man kalde for lidt ustadigt. Det overrasker hvert år og man kan have svært ved at forstå at der for ganske kort tid siden faktisk var så varmt, at man var nødt til at bruge aircondition om natten. Men det er også den form for ekstremt vejrskifte at vi alle elsker ved Tyrkiet. Også her i december kan vi opleve, at solen er så stærk at havestolene igen bliver brugt på en læside af terrassen.

Omvendt kan det så en time senere både storme, regne og lyne, så alle de årstider vi som skandinaver kender kan opleves den selvsamme dag .

Også gadebilledet i Alanya er blevet mere vinterpræget. Med en del regn de sidste dage virker det lidt trist og tomt. Man kan skimte en enkelt eller to gadesælgere i basaren med håbet som følgesvend sultent kigger efter potentielle kunder i butikken. En mangelvare som har været gældende næsten et helt år. Ganske få hoteller, som har det fornødne certifikat til at holde åbent er også så aktive som man nu kan være uden den store tilstrømning af kunder. På disse hoteller kan man heller ikke spise, men udelukkende hente Take-Away mad og derfor har en stor del af hotellerne i Alanya-området også valgt modellen at lukke helt.