HES kode i Tyrkiet

OBS! Fra d. 15/3 er der kommet nye regler ved indrejse. Alle passagerer som rejser ind i Tyrkiet skal udfylde en blanket og sende indenfor 72 timer før afrejse.

Hvis I rejser til Tyrkiet skal I registrere jer hos de tyrkiske myndigheder på følgende hjemmeside: https://register.health.gov.tr/

Registrering skal ske indenfor 72 timer før indrejse og gælder alle transportformer. Et print eller en elektronisk downloadet version af formularen skal medbringes på rejsen som dokumentation for registrering. I vil samtidig modtage en HES kode. Dette gælder alle som ikke har ikamet eller er tyrkiske statsborgere. Gælder også dem som har en HES kode fra tidligere indrejser.

 

HES kode i Tyrkiet er blevet en fast del af hverdagen i Tyrkiet

HES koden bruges til smitteopsporing i Tyrkiet og særligt har man fokus på at fange nogle af de mange, der desværre bryder deres karantæne ved smitte. Via koden certificeres brugerens helbred, uanset om personen er smittet med coronavirus eller ej.

Brug af HES kode blev indført i 2020 og var fra start nødvendig ved besøg på officielle kontorer, PTT, bankerne samt ved indenrigs imellem de forskellige regioner i Tyrkiet. Sidenhen blev det også obligatorisk at kunne fremvise HES kode ved skoler, shoppingcentre og offentlig transport. Og fra marts 2021 er det blevet obligatorisk at fremvise HES kode på restauranter og cafeer i hele landet. Bemærk der kan være lokale restriktioner, som gør at det er nødvendigt at vise HES kode andre steder end beskrevet i teksten.

 

Befinder I jer i Tyrkiet og skal bruge en HES kode, får I den således:

  • Via app´en Hayat Eve Sigar eller e-devlet
  • Send en sms til 2023, Skriv HES, dit nationale id-nummer, fødselsår og efternavn. Husk at lave et mellemrum mellem hver information. Bemærk dette skal gøres fra et tyrkisk telefonnummer, man kan ikke gøre det via udenlandsk simkort. Eks. På hvordan: HES DNK 123456789 1985 Hansen.
  • Har du ikke tyrkiske nummer, kan du sagtens sende beskeden fra en vens tyrkiske telefon, du skal bare bede ham/hende om at videresende koden til dig.

 

Børn, der endnu ikke er fyldt 2 år er ikke omfattet af kravet om HES-kode.

Reglerne i Tyrkiet kan ændre sig hurtigt, vi anbefaler derfor at I ingen afgang følger op på restriktioner/regler: https://tyrkiet.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19