Kayaköy.

8 km syd for Fethiye i det sydvestlige Tyrkiet, finder man Kayaköy.

Byen er også bedre kendt som spøgelsesbyen.

I begyndelsen af ​​det 19. århundrede var der fyldt med liv i Kayaköy, modsat i dag hvor der er helt stille og tomme forladte huse og gader. På det tidspunkt blomstrede landsbyen som et samfund og i byen var der både skoler, butikker og kirker. Kayaköy også bedre kendt som Levissi på græsk, var en by hvor anatolske muslimer og græsk-ortodokse kristne i landsbyen boede side om side indtil 1923. 

 
I 1923 blev alle kristne af græsk arv deporteret, mens alle muslimske tyrkerne blev udvist fra Grækenland i en massiv gensidig befolkningsudveksling. En stor del af de tyrkiske muslimer der boede i Kayaköy ønskede ikke at blive der efter 1923 og senere måtte dem der blev forlade byen pga. jordskælv i området.

 
Kayaköy fungerer idag som friluftsmuseum og er særligt populær til vandreture. Allerede når man kører ind i området hvor Kayaköy befinder sig, bliver man fascineret af de rolige omgivelser og de smukke omgivelser. 
Størstedelens af Kayaköys huse er er faldet helt eller delvist sammen, men når man går der kan man sagtens fornemme det liv der en gang har været. I nogle enkelte huse, bor der lidt tyrkere. En tyrkisk kvinder sælger kreative ting  uden for sit hus, da vi besøger Kayaköy og fortæller glædeligt på tyrkisk hvor hun bor og hvilken vej hun anbefaler vi skal gå for at se nogle af de mange forladte kirker der er i byen.
Med et forsøg på at komme videre fra fortiden har UNESCO udnævnt Kayaköy til verdensvenskab og fredsby.

 

Der er mange mulighder for gode oplevelser sammen med 

Eurodan Turizm