Syedra ruinerne

Syedra ruinerne - En fin lille perle. ½ dagstur 

Ca. 25 min. fra Alanya mod Gazipasa ligger Syedra en fuldkommen vidunderlig kombination af natur og historie.

Syedra ruinerne, der ligger 23 km øst for Alanya på vejen Alanya-Mersin, går tilbage til det 7. århundrede f.Kr. og var beboet helt frem til det 13. århundrede e.Kr.

Byen, havde et meget stort boligområde og var omgivet af mure. Der er store rækker pudsede cisterner som bliver fyldt af vand fra naturlige kilder, og gør det stadig den dag i dag. I ruinerne finder man stadig et storslået bad med mosaikrester på gulvet, en gymnastiksal, en søjlegade med butikker på siden, et tempel, teater , kirker, administrative bygninger, akropolis og nekropolisområder. Det er en eksemplarisk romersk bosættelse.

Historie: Selvom der også var oprør mod imperiet i det 2. århundrede i Rom i denne region, var Syedras befolkning på imperiets side mod oprørerne. Af denne grund blev byen/ området hædret af den romerske kejser Septimus Severus med et takkebrev (194 e.Kr.). Dette brev blev skrevet på marmor og blev vist for offentligheden i Syedra Columbus gader i den periode og kan i dag ses udstillet i Alanya Arkæologiske Museum.

Rigtig meget er gravet ud, men det siges at der stadig ligger en masse spændende historie gravet ned. Fri entré. Og rimelig gode trapper næsten hele vejen op.

I dag lå himmelen lavt og vi prøvede at gå rundt inde i de fugtige skyer en dejlig følelse da vi kom fra det varme Alanya. Vi havde taget kaffe med og nød stilheden i fulde drag, efter at have vandret rundt en times tid brød solen frem og vi havde en fantastisk udsigt ud mod Gazipasa og ind mod Alanya.

Vi mødte i alt 5 andre personer så vi følte at vi havde hele denne dejlige by for os selv. Virkelig en dejlig oplevelse .

 

Hos Eurodan Turizm kan vi sammesætte din privat tur for jer.