Slut med mundbind

Slut med mundbind i det offentlige rum i Tyrkiet

 

De sidste uger har der floreret rygter om at der var kommet lempelser om kravet om mundbind. D. 2. marts aftes blev det officielt, da sundhedsminister Koca løftede kravet om obligatorisk mundbind i det offentlige rum i Tyrkiet.

 

Mundbind er ikke længere obligatorisk udenfor og skal fremadrettet kun benyttes i lukkede rum, hvor der ikke er tilstrækkelig ventilation. Dog er det stadig et krav på uddannelsessteder, fly, teatre/biografer, lægehuse/hospitaler, offentlig transport mm. Der kan også sagtens være butikker der stadig har krav om mundbind.

Vores råd er: hav altid et mundbind med jer når I bevæger jer rundt i Tyrkiet.

 

Samtidig udfases kravet om Hes kode.

Der er stadig lidt tvivl om hvor vidt Hes kode stadig er et krav ved indrejse til Tyrkiet, det er ikke alle rejse- og flyselskaber der har fået opdateret med de nyeste restriktioner. Vi anbefaler derfor I altid tjekker med flyselskabet inden afrejse.

 

Husk også at I altid kan finde de seneste rejserestriktioner på Udenrigsministeriets hjemmeside: https://tyrkiet.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

 

Tyrkiet har været udfordret af omicron-varianten, som har bidraget til en voldsom stigning i antallet af daglige smittetilfælde siden januar. Efter at have slået daglige rekorder i sidste måned, ser det ud til, at landet er på vej ind i en ny fase af pandemien med et fald i daglige tilfælde. Det går den rigtige vej i Tyrkiet, lige som i Danmark. Forhåbentlig går vi en sommer i møde, hvor man slipper helt for mundbind i Tyrkiet.

 

Vi ses hos Eurodan i Alanya