En Rejse gennem Kultur, Historie og Skønhed i Nord Cypern

Hvad er Nord Cypern?

Nordcypern er den nordlige del af øen Cypern og udgør den selvudråbte stat Nordcyperns Republik. Efter en militær intervention fra Tyrkiet i 1974 blev øen delt i to dele, hvor den nordlige del blev besat af Tyrkiet. Dette førte til oprettelsen af den Nordlige Cypern Republik i 1983, selvom den kun anerkendes af Tyrkiet. Området dækker omkring 3.355 kvadratkilometer og har en befolkning på omkring 350.000 mennesker. Hovedstaden er Lefkoşa (Nicosia på græsk). Nordcypern har en varieret økonomi, der omfatter landbrug, handel og turisme som nøglesektorer.

Nordcyperns rige historie

Nordcyperns historie strækker sig tusinder af år tilbage og har været præget af forskellige civilisationer og kulturelle indflydelser. Øen har været hjemsted for neolitiske bosættelser, græske bystater, romerske provinser, byzantinske guvernører, korsfarere, venetianske handelsfolk og osmanniske herskere.

En af de mest bemærkelsesværdige perioder i Nordcyperns historie var dens tilknytning til det byzantinske imperium, hvor øen fungerede som et kulturelt og økonomisk centrum. Senere blev Cypern erobret af korsfarere og senere af venetianere, indtil det kom under osmannisk herredømme i det 16. århundrede.

Efter Cyperns uafhængighed i 1960 blev øen ramt af spændinger mellem dens græske og tyrkiske befolkningsgrupper, hvilket kulminerede i en militær intervention fra Tyrkiet i 1974. Dette førte til oprettelsen af en demilitariseret zone, kendt som den Grønne Linje, der adskiller de to dele af øen.

Den nordlige del af øen er blevet præget af denne politiske uro og har i årtier været isoleret fra den internationale anerkendelse og handelssamarbejde. Imidlertid har Nordcypern bevaret sin unikke kulturelle arv og tiltrækker besøgende med sine historiske monumenter, maleriske landskaber og gæstfrihed.

De mest populære seværdigheder på Nordcypern

Karpaz Halvøen + Golden Beach med Vilde Æsler

Karpaz-halvøen, beliggende i den nordøstlige del af Nordcypern, er en skjult perle fyldt med uberørt natur og vilde dyr. Det mest ikoniske træk ved halvøen er Golden Beach, en fantastisk strækning af sand og turkisblåt vand, hvor besøgende ofte støder på flokke af vilde æsler, der vandrer frit langs kysten.

Apostos Andreas Klosteret

Apostolos Andreas-klosteret, beliggende ved den nordøstlige spids af øen, er et religiøst og kulturelt centrum for både græske og tyrkiske cyprioter. Klosteret, dedikeret til apostlen Andreas, tiltrækker pilgrimme og besøgende med sin smukke byzantinske arkitektur og rolige atmosfære.

Nicosia Byen og Kyrenia Gate samt Atatürk Square

Nicosia, hovedstaden i Nordcypern, er en by fyldt med historie, kultur og liv. Kyrenia Gate, en af byens gamle byporte, er et symbol på dens fortid som en befæstet by under osmannisk herredømme. Atatürk Square, opkaldt efter den tyrkiske republiks grundlægger, er et populært mødested og et glimt af moderne Nordcypern.

Bandbulyia Markedet og Selimiye Moskeen

Bandabulya-markedet, beliggende i hjertet af Nicosia, er en labyrint af boder, der sælger alt fra friske råvarer til håndlavede souvenirs. Det er det perfekte sted at opleve Nordcyperns pulserende atmosfære og prøve lokale delikatesser. I nærheden ligger Selimiye-moskeen, tidligere kendt som St. Sophia-katedralen, et imponerende eksempel på gotisk arkitektur, der blev konverteret til en moske efter den osmanniske erobring.

Checkpoint Lokmacci

Checkpoint Lokmacı, der ligger ved den græske-cypriotiske side af den Grønne Linje, er et symbol på øens opdeling og en påmindelse om den politiske situation i Nordcypern. Besøgende kan krydse grænsen og opleve den forskellige kultur og atmosfære på den anden side.

Skt. Barnabas Kirken

Skt. Barnabas-kirken, beliggende nær Famagusta, er et religiøst monument dedikeret til den bibelske figur St. Barnabas, der ifølge traditionen blev født på øen. Kirken huser også et museum, der udstiller kristne relikvier og arkæologiske fund.

Skt. Nicolas Katedral + Kyrenia Byen

Skt. Nicolas-katedralen, beliggende i den charmerende by Kyrenia, er et eksempel på gotisk arkitektur og en af Nordcyperns mest imponerende religiøse bygninger. Byen Kyrenia selv er en skattekiste af smalle gyder, historiske monumenter og maleriske havne, der tiltrækker besøgende med sin middelhavscharme.

Eurodan Alanyas Populære Udflugt til Nordcypern

Eurodan Alanya tilbyder en spændende udflugt til Nordcypern, hvor besøgende har mulighed for at udforske alle de førnævnte seværdigheder og meget mere. Fra at vandre langs Golden Beach og beundre de vilde æsler til at udforske historiske klostre og moskeer i Nicosia, er denne udflugt en uforglemmelig rejse gennem Nordcyperns kultur, historie og skønhed. Med erfarne guider og komfortable transportmuligheder er det en bekvem måde at opleve det bedste af Nordcypern på. Så tag med Eurodan Alanya på denne eventyrlige rejse og opdag alt, hvad Nordcypern har at byde på!

Book din tur HER