Myg

Denne tid af året, er lig med mange myg i Alanya og nogle områder er det bare værre end andre. Det er også forskelligt hvem de ”kære” myg tiltrækkes af. Nogen får ingen myggestik og så er der dem, som har en høj tiltrækningskræft og får en masse myggestik overalt på kroppen.

Brug myggespray – har du ikke allerede fået myggespray med hjemmefra, så kan dette fås på apoteket. Bare spørg efter Sinkow – der både findes som spray og elektronisk. På apoteket kan I også få noget til at smøre på myggestikkene, for de kan klør noget så pokkers.

Undgå lys – ja denne kan være svær. Men myg tiltrækkes af lys, så sluk gerne lys aften og nat.

Tøjvalg – I Danmark anbefaler man at dække sin hud så meget som muligt ved at bære langærmede skjorter, lange bukser og strømper. Men i 40 graders varme er det ikke til at holde ud at have så meget tøj på, tænk derfor mere over farven på dit tøj. Lysfarvet tøj tiltrækker færre myg end mørkt tøj.

Brug aircondition - Brug ventilatorer eller aircondition indendørs. Myg har svært ved at flyve i stærk vind, så en ventilator kan hjælpe med at holde dem væk.

Myggenet - Brug myggenet over senge og barnevogne, især i områder med mange myg. Er I i Alanya længere tid, kan I også overveje om det kan svare sig at anskaffe et myggenet

Planter og æteriske olier - Nogle planter som citrongræs, lavendel og rosmarin kan afskrække myg. Det er ikke helt nemt at slæbe en plante med hjemmefra, men men du kan også bruge æteriske olier fra disse planter.

Personlig hygiejne - Myg tiltrækkes af sved og kropslugt, så hyppig vask og brug af duftfri produkter kan reducere tiltrækningen.

Disse råd kan hjælpe med at reducere antallet af myg og beskytte dig mod myggestik. Har du flere gode tips til at undgå myggestik, så del gerne dine tips, så flere kan få glæde af det.