SAPADERE KLØFTEN

Skøn naturoplevelse

Udflugtsbeskrivelse

For lidt over 14 år siden blev denne skjulte naturoase åbnet op for offentligheden. Før 2008 var den smukke naturoase Sapadere kløften, kun kendt af de lokale i området.

Med små 1200 indbyggere er den lille landsby skjult fra turisme og offentlighed. Området rummer små 240 huse, der alle står opført autentisk i tyrkisk historisk stil. Byen har 1 moske, 2 skoler og 1 læge – og er særligt kendt for deres silkeproduktion.

Eurodan Alanya inviterer dig med på denne perle af unik natur og historie. Udflugten starter med et besøg i den ældgamle landsby, hvor vi kommer helt tæt på tyrkisk historie. Vi tager til byens ene moske og fortæller om Islam og hvordan moskéen anvendes til at bede. Herefter slentrer vi igennem den smukke landsby hvor de smalle gader og gamle huse virkelig giver indblik i Tyrkisk landsbyliv og de lokales hverdag. Vi fortæller også om områdets silkeproduktion og de maskiner, der anvendes.

Efterfølgende kommer vi til udflugtens højdepunkt. Sapadere kløftens unikke natur er stort set uberørt af turisme og offentligheden og har i snart 15 år været muligt at besøge. Der er opført en 800 meter lang gangsti, der fører os ind igennem de enorme klippevægge, der er fyldt med bjergnatur og flora. For enden kommer vi til det storslåede Sapadere vandfald, der med sit smaragdgrønne vand inviterer til en kølig dukkert. Myterne i tyrkisk historie fortæller at den der bader i Sapadere vandfaldet kan forvente at se 20 år yngre ud efterfølgende. Vandet er klart og køligt da det består af smeltevand fra klippevæggene. Om du bliver 20 år yngre eller ej kan vi ikke sige – men vi kan garantere for en helt unik oplevelse.

Omkring vandfaldet står naturen i kraftig flora og klippevæggene og stierne omkring vrimler med bjergsidernes dyreliv. Området er særligt kendt for sine store og smukke sommerfugle.

På vores én-dags-udflugt til Sapadere kan I komme væk fra det ellers skønne pulserende byliv og opleve den storslåede tyrkiske historie, bjergnatur, kultur og det autentiske landsbyliv.

På vej ned fra Kløften holder vi ind for at se Dværg grotten. Cüceler er en smuk drypstenshule hvor et smukt farvespil fra stalaktitterne og stalagmitterne vil være at opleve. Grotten har fået sit navn fordi man mener at en dværg gemte sig i hule i 1900-tallet.  Efter besøget i drypstenshulerne er det tid til frokost.

Vores spisested ligger ned til denne smukke flod, her er maden frisk, lækker og stemningen er i top.

Herefter går turen tilbage til Alanya igen.

Vi glæder os til at vise jer denne side af vores smukke ferieby Alanya.

Derfor skal du vælge os:

Hos Eurodan vil vi gerne gøre lidt (meget) ekstra for vores kunder.

Vores Sapadere udflugt er en hyggelig udflugt, hvor hygge og sammenvær er i fokus. Inklusiv i turen får du en dansk ledsager som fortæller og underholder på hele turen.  Hos Eurodan tager vi os tid til at vise jer lidt ekstra, og lidt mere detaljeret omkring vores udflugtsmål. Vi har skåret alle kommissions-ture fra på vores udflugter.

Vi kører udflugter med mindre grupper med skandinavere og fokuserer på hygge og samvær med vores gæster.

 

Afgang fra Eurodan kl.: 09:00  (der er mulighed for opsamling, se tabel ved booking)

Hjemkomst ca. kl.: 15.30

 

Inkluderet i prisen:

  • Kørsel & Dansk ledsager
  • Alle indgange og frokost

​Ikke Inkluderet i prisen:

  • Drikkelse

Turen gennemføres ved min. 6 personer med engelsk ledsager.

Med dansk ledsager skal der være min. 8 personer.

Pris:

Pris voksne : 35 €
Pris Børn 6 - 11 år : 25 €

Udflugtsdage

02.07. - 16.07. - 29.07. - 13.08. - 29.08. - med flere !

Video

Reservations informationer

Betalingsform :

Total pris: 35€

Passport information

Iflg. de sidste nye opdateringer i lovgivningen, ønsker de Tyrkiske myndigheder på forespørgsel at kunne få oplyst passagerernes fulde navn og pasnummer.
Hvis du ikke lige har pasnummer kan det eftersendes på e-mail til os.
Alle informationer vil blive behandlet fortroligt og kun anvendt på forespørgsel fra myndighederne.

Bemærkning:

+90 532 495 17 07